Tarte Tartin van appel, peer, gember en kardemom.
Wat er in gaat:
•1 appel (elstar)
•1 peer (conference)
•2 cm gember
•4 eetlepels bruine suiker
•Handje rozijnen
•Gemalen kardemom
•Gemalen kaneel
•Zachte boter
•Verse bladerdeeg
•1 ei
•Vanille ijs
•Skillet
Hoe je het doet:
- We gebruiken hiervoor een indirecte opstelling en brengen de temperatuut van de barbecue naar 220 graden
- Vet de Skillet royaal in met de boter
- Strooi 2 eetlepels van de bruine suiker gelijkmatig in de skillet
- Schil de appel, de peer en de gemberwortel.
- Snij de appel en de peer in kwarten en verwijder het klokhuis
- Snijd de parten in dunne partjes van ongeveer gelijke gootte en verdeel ze daarna om en om dakpansgewijs over de Skillet
- Strooi de rozijnen, 2 eetlepels suiker, kaneel en kardemom gelijkmatig over het fruit
- Rasp (naar smaak, let op dit kan overheersend zijn!) de gember over het geheel.
- Leg het bladerdeeg over het fruit en duw het voorzichtig aan zodat het bladerdeeg de Skillet met fruit bedekt.
- Prik wat gaatjes in het bladerdeeg.
- Klop het ei los en bestrijk hiermee het deeg, bestrooi hierna het deeg met nog wat bruine suiker.
- Zet de Skillet op de barbecue en bak de Tarte Tartin in ca 25 mooi goudbruin en gaar.
- Haal de Tarte Tartin van de barbecue en plaats deze op een bord. Doe dit door het bord op de Skillet te leggen en om te draaien. (pas op, de pan is loeiheet!!)
- Serveer de Tarte Tartin met een bolletje vanille ijs.
- Pak een biertje en eet smakelijk!
