Surinaamse Pindasoep

Een heerlijk verrassend soepje!

Wat er in gaat:

  • Neutrale olie

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 4 cm verse gember

  • 500 gram zoete aardappel

  • 200 gram winterpeen

  • 1 prei

  • 3 theelepels sambal

  • 2 eetlepels soja

  • 1 eetlepel ketjap

  • 2 liter kippenbouillon

  • 2 stukken kipfilet.

  • 2 theelepels ketoembar

  • 5 grote eetlepels 100% pindakaas

  • Garnering:

  • Bosui

  • Taugé

  • Pinda’s ongezouten

  • 4 gekookte eieren

  • Frietchips naturel

Hoe je het doet:

  • Doe de kipfilet in de 2ltr bouillon en laat dit rustig koken.
  • Doe de olie in een soeppan met dikke bodem en fruit de gesnipperde ui.
  • Schil en snijd de winterpeen en de zoete aardappel in blokjes en voeg het toe. Snijd het wit van de prei in fijne ringen, hak ook de knoflook in fijne stukjes en voeg beide toe aan de pan.
  • Fruit de groenten ook even aan, voeg de gemalen koriander toe en rasp de gember boven de pan. Voeg de sambal toe en bak even mee.
  • Doe daarna de pindakaas, sojasaus en ketjap erbij en schep het om.
  • Haal de kip uit de bouillon en leg het apart.
  • Schenk al roerend de bouillon erbij en kook de groenten in circa 20 minuten gaar.
  • Pureer het geheel tot soep. Snij de kip in repen en voeg toe.
  • Garnering:
  • Kook de eieren 5 minuten
  • Doe de taugé in een vergiet en gooi er het kokend water van de eieren overheen.
  • Snij de eieren in parten, de bosui in ringetjes.
  • Schep de soep in een groot bord / kom. En zet de garnering op tafel.
Scroll naar boven