Spitskool wokschotel
Wat er in gaat:
500 gram gehakt.
1 spitskool a 700 gram.
1 grote uien.
3 tenen knoflook.
1 rode puntpaprika.
3 eetlepels zoete ketjap.
4 theelepels kerriepoeder.
1 (runder)bouillonblokje.
mespuntje sambal oelek (optie)
1 blikje tomatenpuree
250 gram spekjes
1 blik tomatenblokjes (400 gram).
100 ml water.
olie.
Basmati rijst.
Hoe je het doet:
- Bak de spekjes uit in de wok
- Ondertussen snipper je de ui, hak de knoflook fijn en snij de rode paprika in mooie stukjes.
- voeg de ui bij de spek en fruit de ui ongeveer 2 minuten mee,voeg daarna de knoflook mee en fruit ook even aan.
- Gehakt (slager) toevoegen en grof rullen met 1 verkruimeld bouillonblokje en eventueel een mespuntje sambal.
- Ondertussen snij je de spitskool in mooie repen.
- Kook de rijst volgens de verpakking
- Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de 4 theelepels kerriepoeder toe en bak even mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee (ontzuren) roeren en voeg het blik met tomatenstukjes toe en kook dit even mee.
- Nu mag het vuur omhoog en de spitskool erbij en door het gehaktmengsel geroerd worden.
- Dan de ketjap er overheen en het geheel lekker doorroeren.
- Paar minuten op hoog vuur, blijven roeren, mocht het nodig zijn wat water toevoegen en even laten inkoken.
- Dan stoof je dit gerecht nog even 10 minuten.
Notities
- Sudderen / stoven zolang als je wilt, Ik houd ervan als de spitskool nog een bite heeft!
