Shoarma–Tagliatelle Smulpan

Shoarma–Tagliatelle Smulpan
Met paprika, ui, champignons, prei & frisse komkommer–ijsbergsla salade

Als je zin hebt in écht comfortfood met een verrassende twist, dan zit je met deze Shoarma–Tagliatelle Smulpan helemaal goed. Het combineert het kruidige van shoarma met de romigheid van een Italiaanse pasta, aangevuld met lekker veel groenten voor smaak en bite.
En omdat een rijk gerecht altijd nóg beter wordt met iets fris ernaast, serveer je hierbij een superlichte salade van ijsbergsla en knapperige komkommer.
Eenvoudig, snel klaar én gegarandeerd een succes aan tafel!

Wat er in gaat:

  • •t500 gram tagliatelle.

  • •t500 gram shoarmavlees.

  • •t1 rode ui, in halve ringen.

  • •t1 rode paprika, in reepjes.

  • •t150 g champignons, in plakjes.

  • •t½ prei, in dunne halve ringen.

  • •t2 teentjes knoflook, fijngehakt.

  • •t250 ml kookroom of crème fraîche.

  • •t2 eetlepels zuivelspread of roomkaas (Philadelphia).

  • •t1 blikje (70 gram) tomatenpuree.

  • •tPakje Tomato Frito.

  • •t1 tl paprikapoeder.

  • •t1 tl komijn (geeft een warme smaak).

  • •tMespuntje chilipeper (optioneel)

  • •tPeper & zout

  • •tScheut olijfolie of zonnebloemolie

Hoe je het doet:

  • Kook de tagliatelle volgens de verpakking. Giet af, maar bewaar een half kopje kookvocht.
  • Verhit een grote koekenpan/wok en bak de shoarma mooi bruin op hoog vuur
  • Schep na het bakken de shoarma uit de pan en zet apart.
  • In dezelfde pan:
  • Een klein beetje olie toevoegen
  • Ui, paprika en prei 5 minuten bakken
  • Champignons erbij en mee bakken tot het vocht grotendeels weg is
  • Knoflook toevoegen en 1 minuut meebakken
  • Saus maken
  • Tomatenpuree in de pan, 1 minuut bakken.
  • Tomato frito toevoegen.
  • Slagroom toevoegen en warm dit op
  • de zuivelspread of philadephia toevoegen. Dit smelt weg in de saus maar de saus wordt romiger en voller. (optioneel)
  • Paprikapoeder + komijn toevoegen
  • Laat 2–3 minuten pruttelen
  • Kookvocht scheutje voor scheutje erbij tot het mooi romig is.
  • Shoarma terug in de pan → even doorwarmen
  • Tagliatelle erbij → alles goed mengen
  • Proeven en op smaak brengen met peper en zout.

Notities

  • Lekker met deze frisse salade.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven