Romige Champignon soep

Champignon soep

Dit is voor ongeveer 12 personen.

Wat er in gaat:

  • 150 gram roomboter

  • 150 gram bloem

  • 2 grote uien

  • 4 teentjes knoflook

  • 3 doosjes witte champignons

  • 2 doosjes kastanje champignons

  • Tijm

  • Peper

  • Zout

  • 250 ml Kookroom

  • 2 liter runderbouillon

Hoe je het doet:

  • Maak de witte champignons schoon en snijd in stukken
  • Pel de uien en snipper deze.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Doe de boter in de soeppan en laat smelten, voeg zodra de belletjes weg zijn de ui toe en fruit deze voor zo een 5 minuten en voeg dan de knoflook toe. Dit alles op een laag vuurtje en laat niet aanbakken!
  • Voeg dan de bloem toe en bak dit mee totdat de bloem gaar is en voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe. Blijven roeren!
  • Voeg de rest van de bouillon toe.
  • Voeg de gesneden champignons toe.
  • Laat dit nu ongeveer een half uurtje koken (je trekt een bouillon van de champignons, dus eigenlijk hoe langer hoe beter)
  • Maak ondertussen de kastanje champignons schoon en snij in mooie plakken.
  • Zet een grote pan op het vuur met wat olijfolie en bak hier in de kastanje champignons mooi bruin.
  • Voeg wat peper, zout en tijm toe tijdens het bakken.
  • Als de soep voldoende gekookt heeft pak je de staafmixer en pureer je de soep.
  • Als dat klaar is kan je de kookroom erdoor roeren, zorg wel dat soep niet meer gaat koken i.v.m. schiften.
  • Als laatste kunnen nu de gebakken kastanjechampignons toegevoegd worden.
  • Garneer de soep met verse peterselie of koriander.

Notities

  • Uitgebakken spekjes door de soep is ook zeker een aanrader! Pas dan wel op met het toevoegen van zout.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven