Pulled Chicken
Uiteindelijk houdt je, na het bereiden, ongeveer 1,5 kg Pulled Chicken over! Beleg het broodje naar wens, bijvoorbeeld met dunne plakjes komkommer, rode ui, tomaat of met ijsbergsla of met plakjes augurk en doe ongeveer 80 a 90 gram pulled chicken op een broodje.
Wat er in gaat:
2 kg kippendijen
500 ml BBQ saus (naar keuze, ik had Heinz)
400 ml gevogelte fond (jumbo / AH)
(zelfgemaakte) Rub of kipkruiden naar keuze (ik heb de rub zelf gemaakt, volgens de samenstelling van https://turndontburn.nl/)
Hoe je het doet:
- Kruid de kip een aantal uur van tevoren of het liefst een nachtje voor de bereiding en zet weg in de koelkast.
- Haal de kip op tijd weer uit de koelkast voordat je gaat grillen!
- Steek de BBQ aan (zonder plate-setters) dus alleen met een rooster en ga naar temperatuur van 180 graden.
- Voeg een stukje appelhout toe (is niet noodzakelijk)
- Grill de kippendijen boven direct vuur tot beide kanten mooi goudbruin zijn.

- Het gaat er nu puur om dat je een mooie bruine kleur / korst op je kip krijgt.
- Doe ondertussen de barbecue saus en de Fond in de pan en mix even goed door
- Haal de kip, zodra ze mooi gekleurd zijn, van de barbecue en doe het allemaal in de gietijzeren pan of Dutch Oven

- Nu gaan we de barbecue ombouwen naar een indirecte opstelling.
- Doe dit d.m.v. de plate-setters in de barbecue te plaatsen en ga naar een temperatuur van ongeveer 150 graden.
- Zet de pan in de barbecue en doe de deksel op de pan en laat de kippendijen nu stoven / pruttelen tot je het vlees makkelijk uit elkaar kunt trekken.
- Dit duurt ongeveer 2 uur.
- Wanneer de kippendijen goed gaar zijn haal je ze uit de pan en doe je het in een tray of kom.
- Trek of “pull” de kip uit elkaar met twee vorken en voeg de gewenste hoeveelheid saus uit de pan toe aan de kip. Let wel op dat het in balans blijft en dat het niet te nat wordt.
Notities
- lekker in een wrap of op een vers kadetje. Met dunne plakjes komkommer en rode ui. Of met augurk.
