Pistoletje met kip en komkommer

Pistoletje met kip en komkommer

Wat er in gaat:

  • 500 g kipfilet.

  • 1 zakje Conimex kruidenmix voor bami goreng.

  • 2 el wokolie.

  • ½ komkommer (in dunne plakjes of reepjes).

  • 1 pot/zakje pinda-satésaus (Conimex pindasaus of kant-en-klaar).

  • 3 el ketjap manis.

  • 4 pistoletjes.

  • ±6 el gebakken uitjes (kant-en-klaar).

  • (Optioneel: lente-ui of koriander als garnering)

Hoe je het doet:

  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes en meng deze met de Conimex bami-kruiden.
  • Verhit de wokolie in een wok of grote koekenpan en bak de kipreepjes in ca. 4–6 minuten gaar en licht gebruind (afhankelijk van dikte).
  • Maak de pindasaus volgens verpakking: roer de pindasausmix glad met heet water en meng er de ketjap manis door (hoeveelheid ketjap volgens smaak; Conimex geeft 3 el als richtlijn).
  • Snijd de pistoletjes open en besmeer de onderste helften royaal met pindasaus.
  • Verdeel de gebakken kipreepjes over de broodjes, leg er plakjes komkommer op en strooi de gebakken uitjes erover. Leg de bovenkant van het pistoletje erop.
  • Eventueel afmaken met fijngesneden lente-ui of koriander. Serveer direct.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven