Snijbonen Teriyaki Wok
Wat er in gaat:
800 g snijbonen, in dunne reepjes
400 g rundergehakt
1 grote ui (geel of rood), in halve ringen
1 rode paprika, in reepjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
2–3 cm verse gember, fijngeraspt
2 tomaten, in blokjes
4–5 el teriyaki-honing woksaus
Sap van ½ limoen
1 el sojasaus (optioneel)
1 el olie (arachide of zonnebloem)
Peper naar smaak
Optioneel: chilivlokken of sambal
Basmatirijst, gekookt volgens verpakking
Hoe je het doet:
- Snij de snijbonen in mooie schuine stukken van ongeveer 1,5 cm lang en spoel af.
- Kook de snijbonen 4 minuten in ruim kokend water met zout. Giet af en spoel koud.
- Verhit olie in een wok, bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg eventueel sojasaus toe. Haal uit de pan en zet apart.
- Voeg wat olie toe en fruit ui, knoflook en gember 1–2 minuten tot ze geuren.
- Voeg paprika toe en wok 2–3 minuten. Voeg tomaat en snijbonen toe en wok nog 3 minuten.
- Voeg het gehakt terug, roer de teriyaki-honing saus erdoor.
- Knijp het limoensap erbij en proef: meer saus voor zoeter, meer limoen voor frisser, chilivlokken voor pittiger.
- Laat 2 minuten doorwarmen tot alles glanst.
- Serveren:
- Serveer de wok op warme basmatirijst. Garneer eventueel met sesamzaadjes, limoenschil of lente-ui.
Notities
- ???? Tip: Laat de saus kort inkoken voor een stroperige glans en extra volle smaak.
