Homemade Flatbread
Wat er in gaat:
- Flatbread:
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram Griekse yoghurt
1/2 theelepel gerookte paprika poeder
1/2 theelepel kerrie masala
1 theelepel taco kruiden
- Vulling:
500 gram runder gehakt
1 paprika
1 rode ui
1 teentje knoflook
De rest van de taco kruiden
Klein beetje zout
- Saus
Tomaten Passata Frito
2 kleine tomaatjes
1 theelepel korianderpoeder
Hoe je het doet:
- Flatbread:
- Doe de zelfrijzend bakmeel en de Griekse yoghurt in een beslag kom en meng dit door elkaar tot een mooi beslag.
- Voeg 1tl taco kruiden, gerookte paprika poeder, kerrie masala en een beetje zout toe
- Kneed het tot een bol en leg het op een bloem bekleden blad
- Laat het bolletje ongeveer 10-15 min rusten
- Als dat klaar is dan deel je de bol in vier stukken
- Rol de stukken in bolletjes
- Pak een deegroller en rol 1 voor 1 de bolletjes uit. (lekker dun, en gebruik bloem tegen het plakken)
- Koekenpan op het vuur en warm laten worden, dan olijfolie toevoegen.
- Als de olie warm is kan er een broodje in
- Als er bubbeltjes inkomen draai hem dan om
- Als ze mooi lichtbruin gekleurd zijn haal je ze eruit. (je kan ze warm houden onder een aluminiumfolie)
- Vulling:
- ui en knoflook snipperen
- paprika in blokjes snijden
- Ui en knoflook aanfruiten en paprika toevoegen en meebakken
- Gehakt toevoegen en het zakje taco kruiden.
- Dit lekker aanbakken, en een scheutje tomato frito bijvoegen.
- Saus:
- doe 6 el tomato frito in een bakje
- snij de tomaat in kleine stukjes en voeg toe
- tl koriander poeder toevoegen
- meng het door elkaar.
- Garnering:
- rode ui in dunne ringen
- komkommer in dunne schijfjes
- IJsbergsla in reepjes.
- Leef je uit..
- Opmaak:
- Pak een Flatbread en besmeer deze met een laagje tomatensaus. Doe hier een beetje ijsbergsla op en vervolgens een flinke schep vulling. Garneer het met bijvoorbeeld komkommer en rode ui.
