Gegrilde Zeebaars met aubergine en asperges
een heerlijk visje van de barbeque met groenten en een lekker fris sausje
Wat er in gaat:
2 stukken Zeebaarsfilet met huis
1 Aubergine
16 groene asperges
Wildfood poultryrub (naar smaak) of eigen keuze rub
2 handjes pijnboompitten
Wildfood fishrub of peper en zout (naar smaak)
olijfolie extra vierge, om in te vetten
1 eetlepel grove mosterd
1 a 2 eetlepels kookroom
Hoe je het doet:
- Steek de barbecue aan en ga voor een half indirecte setting met een temperatuur van 180 graden.
- Verwarm een skillet boven het directe gedeelte van de barbecue en rooster, zodra deze heet is, de pijnboompitten goudbruin. Bestrooi ze eventueel met ras el hanout en wat zeezout.
- Zodra deze klaar zijn, halen we de pijnboompitten van de barbecue en leggen deze even apart en een kom.
- Snij de aubergine in 4 lange plakken van minimaal een cm dik. Snij de plakken op 1 kant kruislings in en besprenkel ze met olijfolie en een (Wildfood poultry) rub.
- Gril de aubergine plakken 3 a 4 minuten op het direkte gedeelte en draai daarna een kwart slag om en gril nogmaals 3 a 4 minuten, Zo krijg je een mooie grilstreep. (Aubergine hoeft dus niet omgedraaid te worden).
- Schuif de aubergines naar het indirecte gedeelte en zet de Sizzlingplate op het rooster boven het directe gedeelte. En vet deze een beetje in met olijfolie en laat goed heet worden.
- Begin ondertussen met het maken van de citroen-mosterd saus. Zet hiervoor een skillet op het directe gedeelte van de barbecue.
- Doe een lepel mosterd in de skillet en vervolgens 1 eetlepel kookroom.
- Meng dit door elkaar en rasp een halve citroen boven het mengsel en laat het even lekker pruttelen / inkoken. Mocht de saus te dik zijn kan je deze nog met een beetje kookroom aanlengen
- Keer nu de aubergine om en gril deze ca 10 minuten totdat het vruchtvlees zacht is geworden.
- Bestrijk de zeebaars met een beetje olijfolie en bestrooi met wat peper en zout, of een visrub, naar smaak.
- Snij de harde onderkantjes van de asperges en wrijf ze in met olijfolie.
- Zodra de sizzlingplate hoed heet is, gril je zeebaarsfilets ongeveer 6 minuten op de huidkant, tot deze mooi krokant is. Goed opletten dat dit niet te snel gaat.
- Leg ondertussen de asperges op de barbecue en gril deze ongeveer 2 minuten.
- Wanneer de zeebaars bijna gaar is draaien we deze even kortom op de filetkant om deze nog even te grillen
- Nu gaan we de borden opmaken.
- Leg een aubergine helft op je bord en leg daar een zeebaars filet op. Pak er wat asperges bij. Besmeer de zeebaars met een laagje citroen – mosterdsaus en strooi er wat pijnboompitten over heen.
- Pak een biertje en eet smakelijk!
Notities
- Je kan natuurlijk je eigen rub gebruiken, voor de zeebaars is het lekkerst met gewoon peper en zout
