Gamba Mexicana
Wat er in gaat:
1 ui, in halve ringen
Fajita kruiden
3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
olijfolie
1 rode paprika (grof gehakt)
1 groene paprika (grof gehakt)
3 tomaten in blokjes
1 el tomatenpuree
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl ketoembar
400 ml tomato frito
800 gr grote garnalen
500 ml runderbouillon
witte peper
zeezout
handje verse koriander of platte peterselie, fijngehakt
Hoe je het doet:
- Ontdooi de gamba’s, spoel ze af en droog ze met keukenrol. Kruid de gamba’s minimaal een uur van te voren met de Fajita kruidenmix en zet dit weg in de koelkast.
- Zet een hapjespan op het vuur en fruit de ui en knoflook in de olijfolie.
- Voeg de groene, rode paprika, paprikapoeder en de ketoembar toe en bak 2 minuten mee
- Daarna de tomatenpuree even meebakken / ontzuren
- Schenk de tomato frito erbij en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen, voeg de tomatenblokjes toe en verdun de saus een beetje met de runderbouillon.
- Nu kunnen de Gamba’s erbij en deze gaar je in de saus (3 a 4 minuten)
- Breng op smaak met peper, zeezout en verse koriander of peterselie.
