Verse patat van Oma
Wat er in gaat:
Frieslanders (aardappels)
Zout
Frituurpan
Hoe je het doet:
- schil de aardappels en spoel ze af.
- Snij 1 aardappel in 5 reepjes.
- Spoel de aardappels nog een keer af in een zeef.
- Dep ze droog in een theedoek.
- Doe de patat in het mandje van de frituur en bak ze 5 min voor.
- Af en toe even schudden anders plakken ze aan elkaar.
- Na 5 min even schudden en met mandje en al op een krant zetten.
- Als er een bruinrandje op zit dan is het goed voor gebakken.
- Laat ze 15 min liggen.
- Na die 15 min weer 5 min bakken.
- Als er bubbels komt is het goed want dan bakt het.
- Als ze bruin zijn haal je het eruit zo niet doe je er een paar minuten bij.
- Zorg dat je een bak/schaal met een keukenpapiertje klaar hebt staan.
- Gooi de patat in de bak/schaal.
- Gooi er zout op en schud het even door elkaar.
- En smullen maar:)
