Champignon soep
Dit is voor ongeveer 12 personen.
Wat er in gaat:
150 gram roomboter
150 gram bloem
2 grote uien
4 teentjes knoflook
3 doosjes witte champignons
2 doosjes kastanje champignons
Tijm
Peper
Zout
250 ml Kookroom
2 liter runderbouillon
Hoe je het doet:
- Maak de witte champignons schoon en snijd in stukken
- Pel de uien en snipper deze.
- Hak de knoflook fijn.
- Doe de boter in de soeppan en laat smelten, voeg zodra de belletjes weg zijn de ui toe en fruit deze voor zo een 5 minuten en voeg dan de knoflook toe. Dit alles op een laag vuurtje en laat niet aanbakken!
- Voeg dan de bloem toe en bak dit mee totdat de bloem gaar is en voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe. Blijven roeren!
- Voeg de rest van de bouillon toe.
- Voeg de gesneden champignons toe.
- Laat dit nu ongeveer een half uurtje koken (je trekt een bouillon van de champignons, dus eigenlijk hoe langer hoe beter)
- Maak ondertussen de kastanje champignons schoon en snij in mooie plakken.
- Zet een grote pan op het vuur met wat olijfolie en bak hier in de kastanje champignons mooi bruin.
- Voeg wat peper, zout en tijm toe tijdens het bakken.
- Als de soep voldoende gekookt heeft pak je de staafmixer en pureer je de soep.
- Als dat klaar is kan je de kookroom erdoor roeren, zorg wel dat soep niet meer gaat koken i.v.m. schiften.
- Als laatste kunnen nu de gebakken kastanjechampignons toegevoegd worden.
- Garneer de soep met verse peterselie of koriander.
Notities
- Uitgebakken spekjes door de soep is ook zeker een aanrader! Pas dan wel op met het toevoegen van zout.

Laat een reactie achter