Polpette della Casa

Polpette della Casa
Italiaanse gehaktballetjes in rijke tomatensaus

Course: AppetizersCuisine: ItalianDifficulty: Easy

Deze Polpette della Casa zijn een echte Italiaanse favoriet: zachte, smaakvolle gehaktballetjes die langzaam garen in een rijke tomatensaus met basilicum en knoflook. Perfect als warm tapasgerecht, ideaal voor een borrel of als onderdeel van een gezellige Hap & Snap tafel. Met 40 gram per balletje hebben ze precies die mooie, royale tapasmaat.

Wat er in gaat:

  • Gehaktballen (± 12 stuks van 40 g):
  • 500 g half-om-half gehakt

  • 2 sneetjes wit brood, geweekt in melk en goed uitgeknepen

  • 1 ei

  • 80–100 g geraspte Parmigiano Reggiano

  • 1 teentje knoflook, fijn geraspt

  • 1 kleine tl zout (of naar smaak)

  • Versgemalen zwarte peper

  • Tomatensaus
  • •Olijfolie

  • •3 teentjes knoflook, heel

  • •1 liter tomatenpassata

  • •2 blikken tomaatstukjes

  • •120 ml water

  • •Verse basilicum (veel blaadjes)

  • •Zout en zwarte peper

Hoe je het doet:

  • Verhit een royale scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de hele knoflooktenen toe en laat ze langzaam de olie op smaak brengen.
  • Voeg de passata, tomaatstukjes en het water toe. Breng op smaak met zout, peper en een flinke hand verse basilicum. Laat zachtjes pruttelen.
  • Meng in een kom het half-om-half gehakt, het uitgeknepen brood, het ei, de Parmigiano, geraspte knoflook, zout en peper. Meng tot het nét verbonden is (niet te lang kneden voor luchtige balletjes).
  • Draai 12 gehaktballen van ongeveer 40 g per stuk.
  • Leg de balletjes voorzichtig in de pruttelende saus.
  • Niet eerst bakken – zo blijven ze extra zacht en sappig.
  • Zet een deksel op de pan en laat de Polpette ongeveer 40 minuten zachtjes garen.
  • Roer af en toe héél voorzichtig zodat ze heel blijven.

Recipe Video

Notities

  • Serveer deze Polpette della Casa warm in een klein gietijzeren pannetje of tapaschaal, met wat extra basilicum bovenop. Heerlijk met een stukje brood om de saus mee op te dippen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven