Homemade pindasaus

Pindasaus homemade

Dit recept heeft twee geheimen!! De koude voorbereiding en de subtiele opwarming. Het mooie is dat je de saus rustig kan maken en proeven/ op de juiste smaak brengen. Het rustig opwarmen zorgt ervoor dat er geen olie vrijkomt uit de pindakaas, daarom moet het ook niet aan de kook gebracht worden. Met “lauw”water kan je beter de saus roeren/mengen! Gebruik dan ook, als het kan, goede pindakaas en ketjap. Ik gebruik altijd ABC ketjap, dit is lekker stroperig en vol van smaak.

Wat er in gaat:

  • 4 grote eetlepels pindakaas

  • Half uitje

  • 1 teentje knoflook

  • 3 eetlepels goede ketjap (ABC) (later kan je meer toevoegen)

  • 1cm gember

  • 1 tl koriander (ketoembar)

  • 1 tl komijn (Djinten)

  • 1 tl laos

  • Mespuntje sambal (Badjak of Oelek)

  • klein beetje trassi. (optioneel)

  • Lauw water

Hoe je het doet:

  • Snipper het halve uitje heel fijn.
  • Kneus het knoflook teentje en hak heel fijn.
  • hak een klein stukje trassi heel fijn (optioneel).
  • Doe dit in een pannetje.
  • Voeg de ketjap toe.
  • Roer de kruiden erdoor heen en de sambal.
  • Voeg nu de pindakaas toe.
  • Roer dit rustig door elkaar.
  • Pak wat LAUW water en voeg dit beetje voor beetje toe.
  • Roer tot je een mooie substantie krijg.
  • Is het dik dan kan je meer lauw water toevoegen.
  • Is het te dun dan voeg je een eetlepel pindakaas toe.
  • Nu proeven en desnoods nog wat ketjap toe voegen.
  • Nu de saus langzaam op een laag pitje op warmen. Niet koken/pruttelen!!!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven