Pistoletje met kip en komkommer
Wat er in gaat:
500 g kipfilet.
1 zakje Conimex kruidenmix voor bami goreng.
2 el wokolie.
½ komkommer (in dunne plakjes of reepjes).
1 pot/zakje pinda-satésaus (Conimex pindasaus of kant-en-klaar).
3 el ketjap manis.
4 pistoletjes.
±6 el gebakken uitjes (kant-en-klaar).
(Optioneel: lente-ui of koriander als garnering)
Hoe je het doet:
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes en meng deze met de Conimex bami-kruiden.
- Verhit de wokolie in een wok of grote koekenpan en bak de kipreepjes in ca. 4–6 minuten gaar en licht gebruind (afhankelijk van dikte).
- Maak de pindasaus volgens verpakking: roer de pindasausmix glad met heet water en meng er de ketjap manis door (hoeveelheid ketjap volgens smaak; Conimex geeft 3 el als richtlijn).
- Snijd de pistoletjes open en besmeer de onderste helften royaal met pindasaus.
- Verdeel de gebakken kipreepjes over de broodjes, leg er plakjes komkommer op en strooi de gebakken uitjes erover. Leg de bovenkant van het pistoletje erop.
- Eventueel afmaken met fijngesneden lente-ui of koriander. Serveer direct.
