Spitskool wok met gehakt en kerrie

Spitskool wokschotel

Wat er in gaat:

  • 500 gram gehakt.

  • 1 spitskool a 700 gram.

  • 1 grote uien.

  • 3 tenen knoflook.

  • 1 rode puntpaprika.

  • 3 eetlepels zoete ketjap.

  • 4 theelepels kerriepoeder.

  • 1 (runder)bouillonblokje.

  • mespuntje sambal oelek (optie)

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 250 gram spekjes

  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram).

  • 100 ml water.

  • olie.

  • Basmati rijst.

Hoe je het doet:

  • Bak de spekjes uit in de wok
  • Ondertussen snipper je de ui, hak de knoflook fijn en snij de rode paprika in mooie stukjes.
  • voeg de ui bij de spek en fruit de ui ongeveer 2 minuten mee,voeg daarna de knoflook mee en fruit ook even aan.
  • Gehakt (slager) toevoegen en grof rullen met 1 verkruimeld bouillonblokje en eventueel een mespuntje sambal.
  • Ondertussen snij je de spitskool in mooie repen.
  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de 4 theelepels kerriepoeder toe en bak even mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee (ontzuren) roeren en voeg het blik met tomatenstukjes toe en kook dit even mee.
  • Nu mag het vuur omhoog en de spitskool erbij en door het gehaktmengsel geroerd worden.
  • Dan de ketjap er overheen en het geheel lekker doorroeren.
  • Paar minuten op hoog vuur, blijven roeren, mocht het nodig zijn wat water toevoegen en even laten inkoken.
  • Dan stoof je dit gerecht nog even 10 minuten.

Notities

  • Sudderen / stoven zolang als je wilt, Ik houd ervan als de spitskool nog een bite heeft!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven