Oosterse snijbonen

Snijbonen Teriyaki Wok

Wat er in gaat:

  • 800 g snijbonen, in dunne reepjes

  • 400 g rundergehakt

  • 1 grote ui (geel of rood), in halve ringen

  • 1 rode paprika, in reepjes

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 2–3 cm verse gember, fijngeraspt

  • 2 tomaten, in blokjes

  • 4–5 el teriyaki-honing woksaus

  • Sap van ½ limoen

  • 1 el sojasaus (optioneel)

  • 1 el olie (arachide of zonnebloem)

  • Peper naar smaak

  • Optioneel: chilivlokken of sambal

  • Basmatirijst, gekookt volgens verpakking

Hoe je het doet:

  • Snij de snijbonen in mooie schuine stukken van ongeveer 1,5 cm lang en spoel af.
  • Kook de snijbonen 4 minuten in ruim kokend water met zout. Giet af en spoel koud.
  • Verhit olie in een wok, bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg eventueel sojasaus toe. Haal uit de pan en zet apart.
  • Voeg wat olie toe en fruit ui, knoflook en gember 1–2 minuten tot ze geuren.
  • Voeg paprika toe en wok 2–3 minuten. Voeg tomaat en snijbonen toe en wok nog 3 minuten.
  • Voeg het gehakt terug, roer de teriyaki-honing saus erdoor.
  • Knijp het limoensap erbij en proef: meer saus voor zoeter, meer limoen voor frisser, chilivlokken voor pittiger.
  • Laat 2 minuten doorwarmen tot alles glanst.
  • Serveren:
  • Serveer de wok op warme basmatirijst. Garneer eventueel met sesamzaadjes, limoenschil of lente-ui.

Notities

  • ???? Tip: Laat de saus kort inkoken voor een stroperige glans en extra volle smaak.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven