Lasagna met kaasaaus
Wat er in gaat:
500 gram gehakt
300 gram ham
2 winterwortel
1 kleine prei
1 doosje champignons
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenstukjes
Lasagna vellen
- Kaassaus:
2 zakjes Jong Belegen kaas
150 ml water
250 ml witte wijn
2 runderbouillon blokjes in 500 ml water
50 gram boter
50 gram bloem
Hoe je het doet:
- De wortel schoon maken en raspen, de prei in dunne ringen snijden en de champignons in plakjes snijden.
- Gehakt rul bakken met wat peper en zout en de snippers ham meebakken, vervolgens de champignons en de prei toevoegen. Dit alles even bakken en dan het blikje tomatenpuree erbij.
- Bak dit even zodat de tomatenpuree ontzuurd
- Blikje met tomatenblokjes toevoegen
- Boter smelten in een pan, niet bruin laten worden. De bloem toevoegen en rustig laten garen. Als de bloem gaar is voeg je beetje voor beetje runderbouillon en witte wijn toe totdat je een mooi sausje krijg.
- Voeg 1,5 zakje kaas toe en roer er goed doorheen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pak nu een ovenschaal en vet deze goed in.
- Nu eerst de bodem bedekken met een laagje tomatensaus en dan daarop lasagnevellen.
- De tweede laag is de kaasaus en dan weer lasagnavellen. De derde laag doe je weer met tomatensaus dan nog 1 keer lasagnavellen en je eindigt met de kaassaus. Doe de rest van de jong belegen kaas er boven op de zet de schaal in de oven.
- Laat de schaal 30 minuten in de oven
Notities
- Variatietips:
*Een tussenlaag met spinazie of mozzarella.
*Blaadjes verse basilicum over de schotel.
*Plakken tomaat of courgette (in de lengte schaven met een kaasschaaf) tussen de lagen saus leggen
