Knoflook Champignons met kaas en spek dip.
Wat er in gaat:
250 gram champignons
6 tenen knoflook
200 ml slagroom
125 gram spekreepjes
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
150 gram geraspte mozzarella
40 ml witte wijn
Handje verse peterselie
Boter
Peper en zout
Hoe je het doet:
- Verwarm voor op 200 graden en vet de ovenschaaltjes in.
- Bak de spekreepjes aan in een koekenpan. Haal ze hierna uit de pan en zet ze even weg op keukenpapier.
- Smelt in dezelfde pan een klontje boter.
- Doe de champignons erbij en bak deze in 5 minuten rondom bruin. Doe hierna de wijn erbij en bak dit 2 minuten mee. Doe hierna de knoflook erbij en bak dit ook even mee voor je de slagroom en peterselie toevoegt.
- Doe hierna de spekreepjes erbij en roer de helft van de kaas erbij. Verwarm dit even mee.
- Doe het mengsel hierna in een ovenschaal. Bestrooi het met mozzarella en Parmezaanse kaas.
- Laat het 15 minuten in de oven gratineren.
Notities
- Lekker met Chiabatta brood, lekker dippen
