Knoflook Champignons met kaas en spek dip.

Knoflook Champignons met kaas en spek dip.

Wat er in gaat:

  • 250 gram champignons

  • 6 tenen knoflook

  • 200 ml slagroom

  • 125 gram spekreepjes

  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • 150 gram geraspte mozzarella

  • 40 ml witte wijn

  • Handje verse peterselie

  • Boter

  • Peper en zout

Hoe je het doet:

  • Verwarm voor op 200 graden en vet de ovenschaaltjes in.
  • Bak de spekreepjes aan in een koekenpan. Haal ze hierna uit de pan en zet ze even weg op keukenpapier.
  • Smelt in dezelfde pan een klontje boter.
  • Doe de champignons erbij en bak deze in 5 minuten rondom bruin. Doe hierna de wijn erbij en bak dit 2 minuten mee. Doe hierna de knoflook erbij en bak dit ook even mee voor je de slagroom en peterselie toevoegt.
  • Doe hierna de spekreepjes erbij en roer de helft van de kaas erbij. Verwarm dit even mee.
  • Doe het mengsel hierna in een ovenschaal. Bestrooi het met mozzarella en Parmezaanse kaas.
  • Laat het 15 minuten in de oven gratineren.

Notities

  • Lekker met Chiabatta brood, lekker dippen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven